A Facebook leállitja


 

A Facebook leállítja az arcfelismerést 

A Facebook bejelentette, hogy leállítja az arcfelismerés használatát, beleértve a látássérültekkel kapcsolatos felhasználásokat is. A Facebook nyitva hagyta az ajtót az eszközön lévő arcfelismerő technológiák feltárása előtt, amelyek nem kommunikálnak egy külső szerverrel.

A Facebook az egyének általános aggodalmát említette az arcfelismerés használatával kapcsolatban, valamint az elfogadott szabályozások és szabványok hiányát, mint az egyik okot, amiért úgy döntöttek, hogy megpróbálják megúszni az arcfelismerés használatát.

"Sok aggodalomra ad okot az arcfelismerő technológia helye a társadalomban, és a szabályozók még mindig folyamatban vannak, hogy egyértelmű szabályokat hozzanak a használatára vonatkozóan. A folyamatos bizonytalanság közepette úgy gondoljuk, hogy helyénvaló az arcfelismerés használatának szűk körű felhasználási esetekre való korlátozása."


Olvasson tovább az alábbiakban

Facebook arcfelismerés

Az arcfelismerő technológiát arra használták, hogy felismerjék, kik a felhasználók az Emlékek funkcióban, fényképekből vagy videókból származó fényképekből. Címkézés, ahol az egyének megnevezik barátaikat egy képen, továbbra is megengedettek lesznek.

Azoknak, akik úgy döntöttek, hogy engedélyezik a Facebook számára az arcfelismerés használatát, nem kell semmit tenniük, a Facebook automatikusan törli a Facebook által a tagok felismerésére használt"sablont".A közlemény szerint:

"Az emberek többé nem kapcsolhatják be az arcfelismerést a javasolt címkézésért, vagy nem láthatják a nevükkel ellátott javasolt címkét azokon a fényképeken és videókon, amelyeken megjelenhetnek. Továbbra is arra ösztönözzük az embereket, hogy manuálisan jelöljék meg a bejegyzéseket, hogy segítsenek Önnek és barátainak tudni, ki van egy fényképen vagy videón.

Ha az Arcfelismerés beállítást választotta, töröljük az Ön azonosítására használt sablont. Ha az arcfelismerő beállítás ki van kapcsolva, nincs törölendő sablon, és nem lesz változás."

Olvasson tovább az alábbiakban

Bár sokan pozitív változásnak tekinthetik ezt, a hatást jobban érezhetik azok, akik látássérültek, és az automatikus arcfelismerésre támaszkodtak, hogy elmondják nekik, ki van a Facebookon megosztott képen.

Continue Reading..

Banner