Érdekes képek



Érdekes képeket kaptam, pótkocsik, melyek úgy néznek ki, mintha nem lenne oldaluk és a látnánk a kocsi belsejét.
Ötletes és ijesztően élethűek:)



Most akkor merre megyünk?
nagyon jó kép, ahogy a festett sofőr hátranéz...



Pepsi rekeszek, nem a padlón, hanem a mennyezetre függesztve



Könyvespolc, hátsó oldalon postit hirdetés



Egy pótkocsi akvárium - vigyázzunk, nehogy koccanjunk:)



Ez is nagyon élethű, mintha túllógna az üveg a platón....






Kínai közmondás:
Ha valaki megoszt veled valamit, és az számodra előnyös, erkölcsi kötelességed, hogy te is megoszd másokkal.


Continue Reading..

Maják jóslata és a természeti katasztrófák



Vészterhes időket jósol az izlandi vulkán

Kitörésre késztetheti az Eyjafjallajökull vulkán működése a tőle húsz kilométerre lévő Katla tűzhányót is, ami globális katasztrófát idézhet elő. A maják ősrégi jóslata szerint 2012 decemberében eljön a vég.


Vészterhes időket jósol az izlandi vulkán
Az Eyjafjallajökull tűzhányó műholdról emberi koponyához hasonlít. A maják naptárban jósoltak, az utolsó dátum: 2012
Fotó: MTI

Egyetlen vulkán kitörése is hatalmas pánikot okozott világszerte. Emberek ezrei ragadtak repülőtereken távol a hazájuktól és teljes káosz uralkodott a légi közlekedésben. Most újabb veszély fenyeget, kitörhet az Eyjafjallajökull vulkántól mindössze húsz kilométerre lévő Katla tűzhányó is, ami még nagyobb katasztrófát okozhat. A két vulkán a múltban párban működött és magmacsatornáikon keresztül kapcsolatban állnak egymással. Ha a Katla is aktivizálódik, sokkal több hamu jut majd a légtérbe és feltehetően nagy áradásokat is okoz, hiszen jóval nagyobb vulkán, mint a szomszédja.

– A Katla vastag jégréteg alatt helyezkedik el, s volt már olyan kitörése, amely a Csendes- óceán partjainál eltüntette a műutakat, feltöltötte a parti síkságokat, és négyemeletes házaknak megfelelő kőtömböket cipelt magával – magyarázta Juhász Árpád geológus.
– Kitörése esetén Izland legdélebbi városa, Vík egészen biztosan megsemmisülne. A természeti katasztrófák megszaporodása egybevág a maják ősi jóslatával, amely szerint 2012. december 21-én véget ér egy ciklus a Föld történetében és egy újabb, ötödik dimenzióba lépünk át. A változás azonban vulkánkitöréseket, szökőárakat, földrengéseket okoz, ami megtizedeli az emberiséget. A maják naptárából kiolvasható, hogy a 16 milliárd évvel ezelőtti ősrobbanás óta milyen változások történtek a Földön. A Bors tavaly készített interjút Drunvaldo Melchizedekkel, az amerikai világutazóval, aki régóta kutatja a maják kultúráját.

– A maja naptárakban végig követhető a Föld alakulásának a sorsa, szerintük 2012-ben véget ér egy korszak, egy új, félanyagi létbe lépünk. Könnyebbé válik a testünk, az érzékszerveink kifinomultabbak lesznek – mondta akkor a világhírű kutató.

Arra, hogy az utóbbi időben miért történik ennyi természeti katasztrófa, a tudósok sem tudják a választ. Egyre többen beszélnek azonban a mágneses pólusváltásról, amelynek a hatásait még nem ismerik.

– A Föld története során 70 millió év alatt nagyjából 70 alkalommal történt mágneses pólusváltás. Körülbelül 600 ezer év telt el a legutóbbi óta, de senki nem tudja megmondani, hogy mikor következik be a következő átfordulás – vélekedett Juhász Árpád.
– Annyi biztos, hogy ebben az időszakban a mágneses térerő körülbelül a mostaninak az egytizedére csökken. Márpedig ez a tér védi meg az élőlényeket a Napból érkező elektromágneses sugárzástól.

Baráth Klára pici gyermekkorától előre látja a természeti csapásokat, egy évvel ezelőtt megjósolta az Eyjafjallajökull vulkán kitörését is.

– Sajnos ez még csak a kezdet – magyarázta a Borsnak az Ezo TV esetlátója.
– Több vulkán is mozgásba fog lendülni, áradások várhatók a Csendes-óceán mindkét partján. Hazánkban is több lesz a katasztrófa, olyan patakok is kiöntenek majd, amelyek korábban soha nem okoztak galibát. Több lesz az árvíz, hosszabban tart majd a szárazság.

Cs. R.- S. D.
Forrás: borsonline.hu

Continue Reading..

A vad kalóz


Nem sokkal vagyunk az ünnepek, húsvét után. A sok-sok ajándék lassan a helyére kerül. Ilyenkor a gyerekek napokig még nézegetik, forgatgatják, mire minden helyet talál magának. Így volt ez a mesekönyvekkel is. Ahogy időm engedi, a mesekönyveket mind elolvasom kislányomnak. Így került sor tegnap este egy verses leporellóra. A címe: A vad kalóz! Aranyos kép van az elején. Állatok, gyerekek. Mi is vonzaná jobban a csöppségeket. Aztán a verset olvasva jött a megdöbbenés. Annyira ledermedtem, hogy nem is tudtam a kislányomnak mivel elterelni a figyelmét. Követelte a mese folytatását. Rögtönöznöm kellett, hirtelen kitalálni valami kalózos sztorit. Keresem, de nem találom a könyvön, hogy hány éves kortól ajánlják.
Egy kis idézet a versből, csak hogy mindenki értse, miről beszélek:

"De a cápák és gorillák
A gyereket megharapják,
Vékony csontját ropogtatják,
Zsenge vérét mind megisszák!..."

Mindenkinek ajánlom, hogy mesekönyv vásárlása előtt nézzen bele a szövegbe, hogy ne kerüljön ilyen helyzetbe! Nem hiszem, hogy van bárki, aki ilyen mesét szeretne gyermekének olvasni! Figyeljünk oda!

Continue Reading..

Quimby - Ajjajjaj - Hivatalos videoklip


Continue Reading..

Szülinapi idézetek



Onnan tudod,

hogy megöregedtél,
hogy a gyertyák már többe kerülnek, mint maga a torta.

Bob Hope


Nem csoda, hogy rossz a kedvem.

Az ikertestvérem elfeledkezett a születésnapomról.

Jerry Dennis


Minden életkornak megvannak a maga örömei,

de ezeket sajnos mindig megkésve ismerjük fel.

Pablo Picasso


Torták, rózsák, égő gyertyák,

s néhány szívből jövő kívánság -
Ha elmúltál már ennyi meg ennyi,
nem kell azt úgy a szívedre venni.

LGT

Koromat

kitöltöttem,
boromat
betöltöttem.

Kiss Benedek


Ne éveket adjunk az életnek,

hanem életet az éveknek.

Lomb Kató


A világ legegészségesebb dolga

a születésnap.
Minél több van belőle egy embernek,
annál tovább él.

Henry Youngman

Continue Reading..

Banner