A vad kalóz

Nem sokkal vagyunk az ünnepek, húsvét után. A sok-sok ajándék lassan a helyére kerül. Ilyenkor a gyerekek napokig még nézegetik, forgatgatják, mire minden helyet talál magának. Így volt ez a mesekönyvekkel is. Ahogy időm engedi, a mesekönyveket mind elolvasom kislányomnak. Így került sor tegnap este egy verses leporellóra. A címe: A vad kalóz! Aranyos kép van az elején. Állatok, gyerekek. Mi is vonzaná jobban a csöppségeket. Aztán a verset olvasva jött a megdöbbenés. Annyira ledermedtem, hogy nem is tudtam a kislányomnak mivel elterelni a figyelmét. Követelte a mese folytatását. Rögtönöznöm kellett, hirtelen kitalálni valami kalózos sztorit. Keresem, de nem találom a könyvön, hogy hány éves kortól ajánlják.
Egy kis idézet a versből, csak hogy mindenki értse, miről beszélek:

"De a cápák és gorillák
A gyereket megharapják,
Vékony csontját ropogtatják,
Zsenge vérét mind megisszák!..."

Mindenkinek ajánlom, hogy mesekönyv vásárlása előtt nézzen bele a szövegbe, hogy ne kerüljön ilyen helyzetbe! Nem hiszem, hogy van bárki, aki ilyen mesét szeretne gyermekének olvasni! Figyeljünk oda!

3 megjegyzés:

  1. Ez elég durva szöveg, mondhatnám, horror.
    a cápák és a gorillák veszélyesek, rendben, talán lehet ezt figyelmesebben is, az ő kis lelküknek megfelelően megfogalmazni.

  2. Nem én vettem, ugye? Júúúúúújjjjjjjjjjj, de szörnyű!

  3. Ne aggódj, nem te vetted!

Megjegyzés küldése

Banner