Csokoládés sajttorta
Sütés nélkül készíthető.
Csodás az íze, nagyszerűen néz ki, ünnepere is ajánlom. Kezdők is nyugodtan próbálják ki, menni fog.
Hozzávalók:
- 15 dkg csokis keksz
- 10 dkg vaj
- 20 dkg natúr krémsajt
- 25 dkg mascarpone
- 1 dl tejszín
- 1 narancs reszelt héja
- 7 dkg porcukor
- 5 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A kekszet egy nagy tálban apróra törjük. Felolvasszuk vajat és hozzáöntjük a kekszmorzsalékhoz, összedolgozzuk. A „tésztát” lapogassuk egy 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába és hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.
A sajtokat összekeverjük, a tejszínt felverjük habnak, keverjük a sajtokhoz, majd adjuk hozzá a porcukrot és a reszelt narancshéjat.
Oszlassuk el egyenletesen a krémet a tortaformában, majd tegyük 12 órára a hűtőbe. Éles késsel válasszuk el a formától a tortát, mielőtt szétkapcsoljuk.
A sajtokat összekeverjük, a tejszínt felverjük habnak, keverjük a sajtokhoz, majd adjuk hozzá a porcukrot és a reszelt narancshéjat.
Oszlassuk el egyenletesen a krémet a tortaformában, majd tegyük 12 órára a hűtőbe. Éles késsel válasszuk el a formától a tortát, mielőtt szétkapcsoljuk.
Díszítsük reszelt csokoládéval.
Előkészítés: 25 perc
Hűtés: 12 óra
3412 kcal (az egész sajttorta)
Forrás: www.nlcafe.hu
ez tényleg nagyon egyszerűnek tűnik
Net