Rövid URL - Short link


A rövid link készítésének több oka is lehet.

- az egyik, amikor azért készítünk rövid linket, mert az eredeti annyira hosszú, hogy az megtörhet, nehéz kimásolni, és fenn áll a veszély, nem érjük el vele a célunkat, nem tudják megnyitni.

- a másik ok, amikor el szeretnénk rejteni az eredeti címet, hogy a látogatónk ne a cím alapján döntse el, hogy megnéz vagy sem, mert mi szeretnénk megmutatni neki azt az oldalt.

- harmadik ok, hogy rövid címet készítünk, amikor pénzt szeretnénk vele keresni.

Ugye rengeteg rövid cím gyártó oldal van, hogy melyiket használjuk, csak rajtunk múlik, mi döntjük el, melyiket tartjuk számunkra kedvezőnek, mert ahány program, annyiféle szolgáltatás.

van ami, nem kér semmiféle regisztrációt, csak betesszük a linkünket, kattintunk egyet és már kész is a rövid linkünk, amit küldhetünk ismerőseinknek, weboldalba beilleszthetünk..stb. ezek azonban ennyit tudnak semmi többet - van amikor ez is elég

ilyen pl. talán a legismertebb, a Tiny



Enter a long URL to make tiny:






vannak azonban olyan programok is amelyekbe ha regisztrálunk, igen komoly segítségünkre lehet, hisz statisztikákat készít, hányan, honnan kattintottak hirdetéseinkre.

ilyen például

Bit.ly - lehet regisztráció nélkül is használni, de ha követni is szeretnénk a linkünk "pályafutását", akkor érdemes regisztrálni.

vagy a

BudURL - ehhez regisztráció szükséges

és azok a programok, melyekkel pénzt is kereshetünk, minden esetben, a saját reklámjukat helyezik előtérbe, vagy el kell telni pár másodpercnek, míg a mi oldalunk is megjelenik a látogatónk számára, vagy kattintania kell a látogatónak, hogy elérje az általunk ajánlott oldalt.
ennél a link képzésnél már érdemes megfontolni, hogy most mi a számunkra fontosabb, hogy keressünk valamennyi centet vagy valóban megnézzék az általunk ajánlott oldalt. Mindkettőt teljes biztonsággal szerintem, csak akkor tudjuk elérni, ha a látogató tudja, hogy olyan dolgot fog ott találni, ami valóban kell neki, ellenkező esetben nem lesz türelme ki várni azt 10 másodpercet...

ilyet hármat ismerek:

Adf.ly

5$ tól fizet PayPal-ra vagy Alertpay-re



Ez pl egy rövid link megnézheted hogy működik: Make Money Online



Linkbee.com



15$ -tól fizet PayPalra, sokoldalú

nézz meg egy linkbees rövid linket: Sokule



LinkBucks



5$-től fizet PayPal-ra

ez egy linkbuckos link: Internetes munka


Te használsz rövid linkeket?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Banner