Boldogságnövelő tippek


Most olvastam, egy cikket a boldogságról.
A tudósok szerint a gének határozzák meg és az egészség és egyéb más tényezők nincsenek rá hatással. Azonban az újabb keletű kutatások azt próbálják bizonyítani, hogy mindenki tehet érte...

Most akkor hogy is van?:) melyik tudósnak higgyünk?

Én választottam: elhiszem hogy a pozitív gondolkodás sokat segíthet abban, hogy boldogabbak legyünk, és tehetünk magunkért és másokért is.


5 boldogságnövelő praktika


1. Légy hálás!

Egy kutatásban megkérték az alanyokat, hogy írjanak hálálkodó leveleket olyan személyeknek, akik korábban segítettek nekik. A tanulmány arra az eredményre jutott, hogy a levélírók hosszan tartó boldogságnövekedésről számoltak be. Még meglepőbb, hogy a leveleket nem is kellett elküldeniük, már maga megírásuk is kellemes érzést okozott.

2. Légy optimista!

Egy másik alkalommal a résztvevőket megkérték, hogy képzeljék el és jegyezzék le a számukra legideálisabb jövőt. Néhány hét szorgos jegyzetelés után ők is sokkal jobban érezték magukat a bőrükben, mint korábban.

3. Vedd sorra a jó dolgokat az életedben!

Azok, akik minden héten leírnak legalább három jó dolgot, ami történt velük, sokkal boldogabbak, mivel ezekre koncentrálva mindig van okuk az örömre.

4. Használd az erősségeidet!

Azonosítsd azokat a dolgokat, amelyekben a legerősebb vagy, majd használd őket új formában. Ha például azt gondolod, hogy jó a humorérzéked, próbálj meg vicceket mesélni találkozók alkalmával, és igyekezz feldobni mondjuk egy szomorú barátot.

5. Tégy jót!

Ha segítesz másokon, magadon is segítesz. Ha időt és pénzt adakozol rászoruló embereknek, nagy előrelépést tehetsz a boldogság felé.

Forrás: otvenentul.hu



Kíváncsi vagyok, kinek milyen tapasztalata van?
Írd meg, te mit vetsz be, ha szomorkás a hangulatod?


Mosolygós napot!



1 megjegyzés:

  1. a ma reggeli Mokkában Voksán Virág és Bódi Csabi elmondták, hogy szerintük A pénz boldogít vagy sem.
    Csabi azt is elmondta,hogy anyukája szerint "a pénz nyugtató" - nagyon egyetértek vele

Megjegyzés küldése

Banner