Diákigazolvány és büntetés

Egy szép őszi vasárnapon utazik a fiú egy távolsági autóbuszon. A koszos zötykölődő busz egyre közelebb tart a városkához, egyre közelebb a főiskola kollégiuma felé. A buszon hatalmas a tömeg. A nyugalmas utazást egy halk morajlás töri meg. Föllép az autóbuszra egy szigorú tekintetű, hatalmas egoval megáldott emberke, aki erejét és hatalmát a karszalagjából kapja. Elkiáltja magát: - Ellenőrzés, menetjegyeket, igazolványokat!

A fiú előkotorja zsákjából a kedvezményes áru menetjegyét és mellé a diákigazolványát és már nyújtja is az ellenőr felé. Emberünk figyelmesen szemléli azt, majd önelégült mosollyal az arcán, diadalittasan közli, hogy a diákigazolvány már nem érvényes. A fiú megszeppenve nézi azt, hiszen szeptemberben kezdte az első évfolyamot és egy hónappal ezelőtt állították ki azt számára. Türelmesen nyújtja át a személyigazolványát, hogy adatait felvegye az ellenőr. Ez azonban kevés volt, szitkozódott, lealacsonyító stílussal gyalázta a fiút, mint a ,,bliccelők" egyik példányát, akit sikeresen elkapott. A fiú nagyon szégyelte az esetet. Hétfő reggel bement a főiskola ügyintézőjéhez, aki az igazolványt kiállította 2009. 09. 02. helyett 2009. 02. 09. dátumra. Az ügyintéző hölgy felhívta az illetékes Volánt a helyzet tisztázása végett.

Teltek a hónapok és egyszer csekket hozott a fiúnak a posta. A Volán pótdíja és a büntetés összege szerepelt rajta.

No comment. :(

3 megjegyzés:

  1. Sajnálatos, hogy vannak ilyen emberek, akik visszaélnek "pozíciójukkal".
    Gondolom, azért csak sikerült helyretenni a dolgokat, hisz az igazolványt ki kellett cserélni, vagy javítani

  2. Engem nap, mint nap érnek kellemetlenségek. Látszatra fiatal és egészséges vagyok. Kedvezményes, rokkant-nyugdjas bérlettel utazom, sajnos. És sajnos az ellenőrnek magyarázkodnom kell, hogy miért vagyok beteg. Nagyon kellemetlen.

  3. Mi köze az ellenőrnek ahhoz, hogy miért beteg valaki, szerintem csak ahhoz van joga, hogy ellenőrizze a jegy vagy bérlet érvényességét, vagy rosszul gondolom?

Megjegyzés küldése

Banner