Csokoládés sajttorta



Sütés nélkül készíthető.

Csodás az íze, nagyszerűen néz ki, ünnepere is ajánlom. Kezdők is nyugodtan próbálják ki, menni fog.

Hozzávalók:

  • 15 dkg csokis keksz
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg natúr krémsajt
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl tejszín
  • 1 narancs reszelt héja
  • 7 dkg porcukor
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A kekszet egy nagy tálban apróra törjük. Felolvasszuk vajat és hozzáöntjük a kekszmorzsalékhoz, összedolgozzuk. A „tésztát” lapogassuk egy 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába és hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.
A sajtokat összekeverjük, a tejszínt felverjük habnak, keverjük a sajtokhoz, majd adjuk hozzá a porcukrot és a reszelt narancshéjat.
Oszlassuk el egyenletesen a krémet a tortaformában, majd tegyük 12 órára a hűtőbe. Éles késsel válasszuk el a formától a tortát, mielőtt szétkapcsoljuk.

Díszítsük reszelt csokoládéval.

Előkészítés: 25 perc

Hűtés: 12 óra

3412 kcal (az egész sajttorta)



Forrás: www.nlcafe.hu

1 megjegyzés:

  1. ez tényleg nagyon egyszerűnek tűnik

Megjegyzés küldése

Banner