Halálos hullám a Földközi-tengeren

Tavaly a spanyol partokon fürdőzőket riogató cápáktól volt hangos a média. Barcelona közelében egy vizimentő és két fürdőző is cápákat észlelt a Földközi-tengerben közel 100 méterre a partoktól. A környék strandjait lezárták, hogy elejét vegyék a cápatámadásoknak.
A napokban érkezett a hír, miszerint a katalán partok közelében gyilkos szökőhullám okozta két ember halálát, hat ember sebesülését.
A Louis Cruises hajótársaság egyik luxus tengerjáró hajója Barcelonából Genovába készült, amikor Spanyolország észak-keleti partjainál hirtelen nyolc méteres hullám csapott le a hajóra. A fedélzeten közel 2000 személy tartózkodott. A hullám - mintegy vízfal emelkedett a magasba - és betörte az ötödik szinten lévő ablakokat, a víz bezúdult a helyiségekbe. A beáramló víz több utast elsodort, kettő közülük életét vesztette, többen megsérültek. Egy utasnak sikerült rögzítenie az eseményeket.Látható volt a filmen az iszonyatos pánik, amely a Titanic-tragédiára emlékeztető részleteket tükrözött. A hajó kapitánya az azonnali visszafordulás mellett döntött és a hajót Barcelonába visszavitte, ahol a halottakat is kitették.
A hullámok kialakulásában az erős széljárás is közrejátszott. A baleset kivizsgálását végzik a szakemberek.

1 megjegyzés:

  1. Borzasztó élmény lehetett.
    "szerencse" a szerencsétlenségben, hogy nem történt nagyobb tragédia, és nem borult föl a hajó.

Megjegyzés küldése

Banner