Fiatalság titka: a fekete paradicsom


Családi házban élünk, és nagyon régóta kertészkedünk. Szeretünk kipróbálni új dolgokat, szeretünk kísérletezni. Amit viszont a minap találtam, nagyon meglepett. Még sosem hallottam róla, és nem is tudom, hogy hol lehet hozzájutni. Viszont az biztos, hogy addig nem nyugszok, amíg nem szerzek egy kis ilyen magot.
Ez pedig a Fekete Paradicsom! "Sun black"-nek nevezték el, mert a napsugár hatására a héja fekete színűvé válik, míg a húsa piros marad, és a zamata sem változik. Színét nézve padlizsánra emlékeztet, de ez paradicsom. Ugyanazokat a pigmentanyagokat tartalmazza, mint a kék szőlő vagy az erdei gyümölcsök, és ugyanolyan antioxidánsokat is, tehát fogyasztása lassítja a sejtek öregedését. A "Sun black"-et egy olasz tudós csapata termesztette ki: az a szándékuk, hogy több növény hasznos táplálkozástani tulajdonságait egyetlen fajtában sűrítsék össze.

5 megjegyzés:

  1. Ami azt illeti, a tavalyi szezonban a kertemben szép hosszú sorban növekedtek a "fekete" paradicsomok.Inkább sötét-zöldes bordó árnyalatban, féldeterminált növekedéssel, fürtösen, 5cm átmérőjű bogyókkal.A héjja vékony, ize kellemes édes-savas paradicsom íz, viszont víz érzékeny, mert eső, vagy nagyobb extra locsolás megrepesztette. Összeségében ez utóbbit figyelembe veendő nagyon kellemes, és látványra extra fajta, amiből persze több alfaj is létezik. Az biztos, hogy idén nálam még + 2 fajta fog teremni....Merthogy az egyik mániám a:paradicsom.

  2. Ha találok valahol palántát, vagy magot, biztosan kipróbáljuk. Mamámnak rózsaszín, narancssárga és citromsárga paradicsoma is van. Isteni finomak.

  3. Kapunk majd belőle? Vagyis: kapunk majd belőle!!!!

  4. Nagyon ízletes paradicsom, én az Auchanban vettem, és annak magját "mentettem" meg, amiből lett két kis bokor:) sajnos nem sok termés volt rajta, éppen csak kóstoló, talán későn is került ki a földbe, vagy nem szerette a helyet, nem tudom, lényeg, hogy most nincs magunk....
    és valóban nem igazán fekete, hanem egészen sötétzöld-bordós árnyalatokkal, azt is hihetnénk, hogy még nem érett meg, pedig, dehogynem.... szóval finom!

  5. Néhány magot fel tudok ajánlani.....lasssan úgyis el kell ültetni, hogy időben legyen palánta

Megjegyzés küldése

Banner