Rákóczi Feri csokis browniet készít


Rákóczi Feri a kedvelt rádiós műsorvezető szívesen és kiválóan süt-főz, a borsonline.hu-n rendszeresen új ötletekkel lepi meg az olvasókat, az alábbi receptek is onnét hoztuk.




Forró csokis brownie vaníliafagylalttal

Hozzávalók:
20 dkg legalább 70%-os kakaótartalmú étcsokoládé,
20 dkg vaj,
30 dkg cukor (lehet 15 dkg barna és 15 dkg fehér cukor keverve is),
4 felvert tojás,
10 dkg liszt

Elkészítés:
Először egy 20x20-as tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A vajat és a legalább 70%-os kakaótartalmú csokoládét egy hőálló edénybe tesszük, ezt az edényt egy forró vízzel teli tál fölé tartjuk és míg összeolvad, óvatosan kevergetjük.
A tojást összekeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, és összedolgozzuk a csokis vajjal. Ezt a masszát a papírral kibélelt sütőformába öntjük. 170 fokos sütőben 25 percig sütjük, ezután 5 percig állni hagyjuk. A felvágott szeleteket forró vaníliafagylalttal tálaljuk, mentalevéllel lehet díszíteni.


Lapcsánka

Hozzávalók:
1 kg nyers krumpli lereszelve,
2 tojás,
3 evőkanál liszt,
2 gerezd fokhagyma apróra vágva,
rengeteg frissen vágott zöldfűszer (pl.: snidling, lestyán, petrezselyem...),
só,
bors.

Elkészítés:
Összedolgozzuk a hozzávalókat, ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük, és kis gombócokat gyúrunk belőlük majd összelapítjuk ezeket, hogy legfeljebb 1–1,5 cm vastagságúak legyenek.
Forró olajban kell kisütni, mindkét felét körülbelül 3–3 percig.
Ízlés szerint tálaljuk:
reszelt sajttal, tejföllel, fokhagymásan...


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Banner