Ízületi fájdalmak csökkentése


Hasogat, szúr... akárhová teszem fáj, mozdítani sem tudom....
ime 5 tipp az ízületi fájdalmak csökkentésére:


1. A krónikus ízületi fájdalmakra sokan ajánlják a meleg fürdőt vagy borogatást, de a gyógyszertárban kapható melegíthető "párnák" is enyhíthetik a fájdalmat. Krónikus fájdalmakra gyakran ajánlják a fürdőterápiát! Ezzel két oldalról is támogathatjuk a gyógyulást, egyrészt a meleg víz enyhíti a fájdalmakat, másrészt, a vízben való mozgás segítheti az ízületek gyógyulását is.

2. A masszírozás, különösen valamilyen lágy, semleges krémmel vagy aromaterápiás olajjal, szintén jó hatású lehet. A majoránna, a bazsalikom, a rozmaring enyhíti az izmok merevségét, a borsmenta hűsítő, fájdalomcsillapító hatású, a kamilla és a gyömbér gyulladáscsökkentő. A kámfortartalmú kenőcsök ("vietnámi balzsam") pedig egyszerre hűsítő és melegítő hatásúak, így mindkét hőhatás kellemes, fájdalomenyhítő érzését biztosítják.

3. A káposztapakolás a népi gyógyászat szerint nyugtató, méregtelenítő, gyulladáscsökkentő és keringésjavító hatással bír. A lereszelt vagy apróra vágott fejes káposztával borítsuk be a kezelni kívánt testrészt, majd tekerjük körbe fóliával és alaposan bugyoláljuk be törülközőbe. Két-három órát vagy egy egész éjszakát is a bőrön hagyhatjuk. Kúraszerű alkalmazása javasolt.

4. Az óvatos mozgás (gyógytornász segítségével összeállított gyakorlatokkal), a testsúly karbantartása és a sok folyadék az ízületek állapotán is javít! A túlsúly ugyanis extra terhet ró az egyébként is kínlódó ízületekre. A kíméletes jóga vagy a lassú mozdulatokból álló tai chi a tapasztalatok szerint csodákat művel.

5. A fekete nadálytő kivonatot tartalmazó kenőcsök, krémek (például a Flexagil) nemcsak a gyulladást csökkentik, de a fájdalmakat is enyhítik! Ezt akut és krónikus fájdalomnál egyaránt használhatjuk.
Forrás: hazipatika.hu


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Banner